Kårhajk 1998

Spejarna och Idun samlades i bussterminalen vid Danderyds sjukhus för att ta bussen till Norrtälje. I Norrtälje bytte vi till en annan buss. När vi hade kommit fram med bussen fick vi gå en bit. När vi hade kommit fram fick vi utrustning av ledarna och så pekade de mot en pil på marken och sa att vi skulle följa spåret tills vi kom till en hajkruna.

 

Hajkrunan låg i en stor fin glänta. PL och VPL i de olika patrullerna delade snabbt ut olika uppgifter, t.ex. sätta upp vindskyddet, laga mat och göra upp eld. Efter ett tag så började det hända saker och uppgifterna blev till slut utförda. När alla hade ätit satte vi oss kring en av eldarna och slappade och sedan kom ledarna och hälsade på.

 

Nästa morgon vaknade vi ca 8:00 av en smällare som en scout utan namn kastade in i vindskyddet. Vi kastade genast tillbaka några nya och sen var kriget i full gång, även Idun fick några smällare i sitt vindskydd. Efter ett tag kom det en sur jägare och sa att vi skrämde bort djuren från hans pass. Efter frukost gick vi bort till huset för att möta blåvingarna och vargungarna.

 

Efter lunchen hade vi en tävling med olika stationer i sagofigurernas värld. Vid varje station träffade vi en sagofigur som behövde hjälp med något. Emil ville tex. ha hjälp med att samla ved och att hitta Idas docka.  Efter middagen skulle vi samla ved till lägerbålet. Det blev en massa sågande med några små olyckor, inget allvarligt bara några klämda fingrar och mosade tår. När veden var klar skulle den bäras bort till gläntan där vi skulle bålet. Naturligtvis slapp Vargungarna och Blåvingarna allt detta. De behövde bara sitta med vid elden. Vid elden sjöng vi och varje patrull framförde sina uppträdanden inför en kritisk publik. Ledarna skulle försöka sjunga en sång men de kunde inte texten så det blev inge bra.

 

Nästa morgon gick vi upp och rev lägret. Sedan satt vi i 2 timmar på en gräsmatta och väntade på att vi skulle gå till bussen. Blåvingarna och Vargungarna väntade i 5 minuter på att deras föräldrar skulle komma och hämta dem.

Publicerad: 2006-04-22 - Jonas Dahlgren