Olika sätt att tillreda ägg

Ägg i potatis Skalpera och urholka en potatis. Knäck ett ägg och häll innehållet i potatisen. På med skalpen. Ställes i glöden. Koktid ca 10 min. Ägg i lera Samma som fågel, fisk. Koktid: ca 15 min( skalet på). Ägg i apelsin eller citron Pressa ur frukthalvorna och surra skalet runt ägget. Ställes i glöden. Koktid 5-8 min. Ägg på pinne Stick små hål i ägget båda ändar. Trä igenom en fin pinne. Kokas över glöd. Koktid ca 10 min. Ägg i påse Pappret ersätter kastrullen och måste var ganska kraftigt. Smörpapper går bra. Koka ägget som vanligt. Påsen måste hänga över glöden. Får lågor slicka den, går det lätt hål. Värmen från glöden skall torka påsen, vattnet i skall fukta den, då klarar det sig. Går bra även till kaffe, te m.m.

Publicerad: 2005-09-20 - Gustav Ernberg
Ändrad: 2006-04-21 - Jonas Dahlgren

Ny hemsida

Från och med 2014 har vi en ny hemsida. Adressen är www.djursholm.scout.se. KLICKA HÄR.

Läs mer>>